اكلات بالدجاج
فراخ و رز مندي
المكوّنات
رز بسمتي
فرخه مقسومة نصين
2 بصله كبيره مفرومه
جزره مفرومه
للفرخه
معلقتين صلصله
علبه زبادي
معلقتين خل
عصير ليمونه
كاري
وكركم
وزعفران
ملح
و فلفل اسود
و بهارات فراخ
بابريكا
معلقه مسطرده (خردل)
3 ملاعق زيت زيتون
ورق فويل
زيت
فحمه مولعه
بهارات صحيحه
(هيل
وقرنفل
وعود قرفة
و ورق لوري
وكبيبه صيني)
الخطوات
هنتبل الفرخه من قلبها بيوم ونخليها في الثلاجه في بوله هانحط الصلصة والزبادي والمسطرده (الخردل) وملح وفلفل اسود وبهارات فراخ وكاري وكركم زيت زيتون وبابريكا خل وليمون واخلطيهم كويس وادهني بيهم الفرخه من برا وجوا وخليها في الثلاجه
في الحله بقى هانشوح البصل والجزر والبهارات الصحيحه وننزل عليهم بالرز ونحط الماء بتعت الرز ونطفي النار #سر_الطبخة بقى هانجيب فويل ونحطو فوق الرز ونخرم الفويل بالسكين ونحط فوقها الفرخه ونحط فوق الفرخه ورق فويل بس من غير ما نخرمو وندخل الحله الفرن ونسيبها براحتها تستوي ولما تستوي الفرخه هانكشف الفويل عنها وندهنا بالزعفران ونحمرها وبالهنا والشفا
نولع الفحمه ونحطها في الحله مع الفرخه والرز ونحط الزيت عليها ونقفل الفرن عليها لحد ما تخلص الدخنه ونقلب الرز ونقدم الفراخ