} منتدى ابرق الرغامة - عرض مشاركة واحدة - إزاي تحدد القيمة الحقيقية للعقار اللي ناوي تشتريه؟
عرض مشاركة واحدة
قديم 10-06-2025, 03:38   المشاركة رقم: 1
معلومات العضو
شيماءماجدي
عضو جديد

إحصائية العضو






  شيماءماجدي will become famous soon enoughشيماءماجدي will become famous soon enough
 


التوقيت

التواجد والإتصالات
شيماءماجدي غير متواجد حالياً

المنتدى : منتدى السوق العقاري السعودي والخليجي والعربي
إزاي تحدد القيمة الحقيقية للعقار اللي ناوي تشتريه؟

لما تيجي تشتري شقة أو بيت، أول حاجة بتدور في بالك: "هل السعر ده مناسب؟". وعلشان تجاوب على السؤال ده، لازم تكون فاهم كيفية تقييم سعر العقار مش بس اعتمادًا على كلام السمسار أو المعلن، لكن كمان بناءً على تحليل منطقي للسوق.

ابدأ بموقع العقار، وقارن بينه وبين عقارات تانية في نفس المنطقة من حيث القرب من المرافق، حالة الشارع، نوع السكان، وجود مدارس أو خدمات قريبة. كمان لازم تبص على حالة الوحدة نفسها، سواء جديدة أو قديمة، فيها تشطيب كامل ولا نص تشطيب، وهل فيها مشاكل زي تسريب أو رطوبة؟

من الحاجات المفيدة جدًا هي إنك تراجع أسعار البيع الأخيرة لعقارات مشابهة، وده بيديك مؤشر حقيقي عن القيمة السوقية. وممكن تستعين بخبير تقييم عقاري علشان يديلك تقدير مهني.

باختصار، لو فهمت كيفية تقييم سعر العقار كويس، هتقدر تاخد قرار سليم وتشتري وانت مطمن إنك دفعت في المكان اللي يستحق.

 
عرض البوم صور شيماءماجدي   رد مع اقتباس